Депутати Верховної Ради України мають намір проголосувати за звільнення глави Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова.

Як повідомили представники фракції " Голос "в ході позачергового засідання парламенту, станом на 27 квітня, зібрано 130 підписів" за " звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"По факту що ми маємо? У нас нема ліжок, у нас нема вакцини, у нас не відновлена СЕС. Вакцини, що були, в мізерних розмірах закуповуються через фірми-прокладки і мільярди гривень розкрадаються. Мільярди гривень розкрадалися і через ковідний фонд", - зазначив в ході виступу член Комітету з питань антикорупційної політики Антон Поляков.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Аби потрапити "на стіл" до Голови Парламенту Дмитра Разумкова, під Постановою має підписатися щонайменше 150 нардепів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Підписи треба збирати в "мокрому" режимі – відповідно, у позачерговий час важко людей зібрати. 150 підписів забезпечують більші шанси на реалізацію: тоді Постанова про скликання позачергового засідання іде до Дмитра Разумкова і на Погоджувальну раду. Тоді Погоджувальна рада вирішує, наскільки це є актуальним, чи вже потребує проведення позачергового засідання або може ще почекати", - повідомила Знай.ua народний депутат України Наталія Піпа.

Розгляд цього питання представники кількох політичних сил хочуть організувати вже цього четверга, 29 квітня.

Нагадаємо, що звільнення Максима Степанова розкололо Парламент на два "табори".

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков назвав чіткі терміни ліквідації Окружного суду.

Також Знай.ua писав, що нардепи "рознесли" Кабмін за повальне безробіття і скасування пільг.