Як відомо, 30 квітня в Україні відзначають день прикордонника. У цей день вшановують працю людей, які захищають наші з вами кордони і на суші і на морі.

Прикордонники, фото: скріншот з відео
Прикордонники, фото: скріншот з відео

Більше двох тисяч прикордонників на даний момент несуть службу, а також стримують агресора, в особі Російської Федерації. У Радянському Союзі це свято відзначали 28 травня, і тільки в 2018 році Петро Порошенко підписав постанову про перенесення дати свята на 30 Квітня.

Прикордонники, фото: скріншот з відео
Прикордонники, фото: скріншот з відео

На сторінці Міністерства внутрішніх справ опублікували ролик-привітання, в якому розповіли, хто такі прикордонники насправді.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Це не просто лінія на карті. Це не формальність. Це грань між війною і життям, між хаосом і безпекою. Ми знаємо ціну свободі. Ми - це кордон" - сказано в ролику, який опублікований в мережі.

Прикордонники, фото: скріншот з відео
Прикордонники, фото: скріншот з відео

Туди додали різні кадри, які пов'язані з кордоном і людьми, які працюють на благо батьківщині.

До слова, дата свята 30 Квітня була обрана абсолютно невипадково. Саме в цей день, в 1918 році під час російсько-української війни, армія УНР вийшла на кордон України, і встановила на ній державні символи.

Дату змінили в контексті проведення декомунізації, і для того, щоб зміцнити національну ідентичність, яку намагалися порушити протягом багатьох років.

Привітання Володимира Зеленського, фото: скріншот
Привітання Володимира Зеленського, фото: скріншот

Президент України Володимир Зеленський не забув про це вдень, і опублікував пост-привітання, де відзначив заслуги прикордонників.

Нагадаємо, у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор: "Скоро на нашій землі запанує мир". Подія присвячена 7-й річниці з дня початку антитерористичної операції.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські прикордонники посилили прикриття узбережжя моря: "готові діяти рішуче". Прикордонники відпрацьовують злагодженість дій

Також "Знай.ua" писав, українські військові вдарили танками по ворогу: повна готовність до контрнаступу.