У День пам'яті та примирення, який припадає на 8 травня, у Міністерстві внутрішніх справ України нагадали про заборону на використання символіки тоталітарних режимів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ України (МВС) на офіційній сторінці у соцмережі Фейсбук. У відомстві також пояснили, яке покарання передбачено законом за використання символіки тоталітарних режимів.

Щороку 8 травня, в Україні відзначається День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

В МВС повідомили, що використання символіки тоталітарних режимів передбачає:

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

1. Адміністративну відповідальність - стаття 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зазначає, що виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

2. Кримінальну відповідальність - стаття 436 -1 Кримінального кодексу України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі на строк до п’яти років.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Нагадаємо, Володимир Зеленський у День пам'яті вшанував полеглих у Другій світовій: "Ніколи знову". Володимир Зеленський вшанував пам'ять воїнів

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Сховали в очеретах": прикордонники виявили російські парашути під час патрулювання. Біля кордону з РФ виявили пакунки з парашутами

Також "Знай.ua" писав почистити історію і перезавантажити - не допоможе: кіберкопи пояснили українцям, як захистити гаджети. Добре, що тут немає поради "спробуйте перезавантажити і зачекати"