В Інтернеті з'явилися привітання жителів України з Днем Перемоги від самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і глави Російської Федерації Володимира Путіна.

Лукашенко зробив це білоруською мовою, а вітальне послання з'явилося на сайті посольства РБ в Україні 7 травня 2021 року. Він щиро привітав український народ з 76-ю річницею Перемоги. Наші країни, за його словами, заплатили жахливу ціну. Бо загинули мільйони людей, а також були спалені міста і села, і зруйнована економіка.

Олександр Лукашенко, скріншот з відео
Олександр Лукашенко, скріншот з відео

Путін, скріншот: Youtube
Путін, скріншот: Youtube

"Сьогодні, коли в світі знову поглиблюються розділові лінії, панують ворожість і національний егоїзм, нехай пам'ять про спільний подвиг, завдяки якому людство не було знищено, веде нас до взаємної поваги, діалогу і співпраці", — йдеться у привітанні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Привітання Олександра Лукашенка, скріншот: ukraine.mfa.gov.by
Привітання Олександра Лукашенка, скріншот: ukraine.mfa.gov.by

А ось президент Росії нагадав про моральний обов'язок, який полягає в тому, щоб дбайливо зберігати і передавати підростаючим поколінням пам'ять про події минулих важких років.

"Сподіваюся, що традиції братської дружби, загартовані в роки війни, сприятимуть розвитку відносин між нашими країнами і народами в конструктивному і добросусідському Ключі. Від душі бажаю українським ветеранам Великої Вітчизняної війни здоров'я, щастя, бадьорості духу і довголіття, а всім громадянам України — миру і благополуччя", - йдеться в кінці звернення.

Привітання Володимира Путіна, скріншот: ukraine.mid.ru
Привітання Володимира Путіна, скріншот: ukraine.mid.ru