Щоб наші діти не стали курцями. Без айкосів і реклами тютюну Міністерство охорони здоров'я України підтримує проект закону № 4358. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

" приєднався до обговорення важливого антитютюнового закону №4358 на засіданні Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Переконаний у його важливості та необхідності прийняття. Даний законопроект вже підтриманий представництвом ВООЗ", - пише він.

Законопроектом передбачається, наступне:

  • заборона рекламної викладки тютюнових виробів у місцях продажу (магазини, кіоски)
  • заборона реклами, спонсорства та стимулювання продажу електронних пристроїв для куріння, включаючи Інтернет
  • заборона куріння електронних пристроїв (айкосов) в заборонених місцях на рівні з сигаретами
  • збільшення медичних попереджень на сигаретах і введення таких попереджень на електронних пристроях для куріння

Заборона видимого розміщення тютюнових виробів є прикладом прогресивної світової практики і діє в таких країнах як Великобританія, Канада, Австралія, Норвегія, Фінляндія, Ісландія та ін.

"Законопроект № 4358 під курінням розуміє не тільки "згоряння тютюнових виробів", а й відносить до цієї категорії також "нагрів і тління", нагадую, що безпечного куріння не існує. Дозволяючи курити ми свідомо крадемо життя і здоров'я людей, а вищого пріоритету не існує", - пише Ляшко.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше ми повідомляли, в Україні електронні сигарети прирівняють до звичайних, ні 18 - ти-не купиш.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні можуть заборонити електронні сигарети, Рада готує скандальний закон.

Також "Знай.uа" писав, що у Кривому Розі копи ганялися за курцями.