Директор Міжнародного Інституту політичної філософії Віктор Савінов у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів про реалії найближчого майбутнього.

«Ліберальні ідеї нас поки що приводять до поняття того, що десь в 60-тому році у нас відбудеться якась зміна. Крім того, ми розуміємо одну просту річ – що кількість людей, які існують на землі, виробляють таку кількість інформації, що вона порушує систему соціального управління», - говорить експерт.

За його словами, через кілька десятків років земля, за яку зараз ведуться війни, стане просто не потрібна.

«Є деякі речі, які просто населенню не говоряться. Наприклад, ось в Україні ведеться страшна боротьба за землю. Сільське господарство вмирає як клас... Власне кажучи, у нас виходить поєднання двох галузей – це аграрної та фармакології. У нас хімічне харчування, яке поєднане з ліками. На думку основних аналітиків, близько 60% орних земель просто стануть з точки зору аграрного бізнесу непотрібними. Тому те, що керівництво України намагається позбутися від активу, який через 50 років перестає бути активом... Ну, це в принципі відповідає загальній світовій тенденції. Про це просто мало хто говорить», - сказав Савінов.

Він зазначає, що інформаційне суспільство змінює уклад життя.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Припиняє своє існування такий клас як пролетарій... Що, власне кажучи, людина в такому випадку буде споживати? Ми вже розуміємо, що зникає такий клас як селянство. І людина стає таким собі інформаційним джерелом, скажімо так, і споживачем», - констатує філософ.

На думку Савінова, в майбутньому будуть монетизуватися виключно інтелектуальні контакти.

«Як це не парадоксально, але от коли ми проводимо різноманітні конференції, ось це якраз заробіток майбутнього. А ось копати – це не заробіток майбутнього. Країни з найнижчою вартістю праці населення будуть виконувати функції «копати», а решта будуть виконувати функцію «їсти і смарт», - розповів він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про значення останніх дій влади.

Також Знай.uа повідомляв, що Монін розповів про небезпеку кредитних лімітів на банківських картах.