У четвер, 20 травня, на території України переважатиме дощова погода. У той же час опади обійдуть стороною Київ, Луцьк, Тернопіль і Крим.

За прогнозом Укргідрометцентру, середня температура повітря складе близько +14 +22 градусів. У Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській та Одеській областях очікуються грози.

На Заході України погода буде свіжою і дощовою. Температура повітря буде в межах +14 +16 градусів. На Сході вийде сонечко – +20 +21 градуса.

З південних областей найхолодніше буде в Одесі – +14 +16 градусів. При цьому на Херсонщині стовпчики термометрів покажуть близько +19 +21 градуса, а в Криму до +21 +23 градусів.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

На Півночі України пройдуть дощі, а температура повітря буде на рівні +15 +18 градусів.

У Києві в четвер нарешті буде сухо. Температура повітря в столиці складе близько +17 +19 градусів.

Синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомляє, що 20 травня в Україні настане "суха смуга", яка дугою вигнеться від Волині, Житомирщини, Київщини через Полтавщину, Дніпропетровщину на Запоріжжі та Крим.

"Уздовж неї істотні опади малоймовірні, хіба що якийсь залітний дощ може забігти від сусідів. При грозах можливі сильні пориви вітру. Всі області, які опиняться поза цією смугою, отримають від атмосфери короткочасні грозові дощі різної інтенсивності", - написала Діденко.

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського, мученика Фалалія і преподобного Ніла Сорського. Погоду в цей день визначає місяць: якщо він ріжками вниз – до тепла, а якщо червоний – до дощу.

погода 20 травня, фото з сайту Укргідрометцентру

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, якою буде погода в Україні в перший місяць літа. Чи підуть в червні дощі, або парасолька стане кращим другом ще надовго.