Україна скоро може стати «територією без фосфатів». Про це повідомили у Держпродспоживслужбі, на сторінці у Facebook.

Як зазначається, наразі йде робота над проектом постанови від Кабінету Міністрів України, який має назву «Про внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів».

Відповідно до цього документу, в країні повинні ввести обмеження на використання миючих засобів, що містять фосфати.

Миючі засоби - фото osk-ekoline.com.ua
Миючі засоби - фото osk-ekoline.com.ua

Передбачається поетапне зменшення вмісту фосфатів та решти сполук фосфору, що застосовуються в мийних засобах. Це стосується як засобів, що використовують для побутового прання, так і для тих, що використовують на промисловому рівні.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

За словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, велика кільеість виробників мийних засобів, які працюють в Україні, вже почали відмовлятися від фосфатовмісних формул засобів для прання.

Шкода, яку фосфати наносять здоров’ю людей і навколишньому середовищу, набагато перевищує користь від їхнього використання. Тому виробники шукають безпечніші, альтернативні речовини.

Раніше ми повідомляли, вода в колодязі Українки стала гарячою, вчені не вірять очам.

Як повідомляв "Знай.uа", з кранів українців пішла "мертва вода": призначалася для худоби.

Також "Знай.uа" писав, що диво-ягода від радіації та пестицидів, цілющі властивості знайомої всім українцям рослини.