Начальник управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Світлана Риндіна спробувала роз'яснити для громадян, хто і як може отримати недоотриману пенсію померлої літньої людини.

Відомо, що гроші виплачуються по Місяць смерті включно, членам сім'ї пенсіонера, які проживали разом з ним, відповідно до статті 52 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

Для отримання члени сім'ї повинні звернутися за виплатою протягом шести місяців з дня відкриття спадщини. Сума ділиться порівну, якщо звернулися відразу кілька членів сім'ї, які мають право на отримання даної виплати. При відсутності членів сім'ї або звернення у встановлений термін - кошти входять у спадщину. Виплата здійснюється виключно через установи уповноважених банків, починаючи з 1 квітня 2021 року, органами Пенсійного фонду.

Член сім'ї пенсіонера повинен надати свідоцтво про смерть, документи, які підтверджують родинні стосунки (паспорт, свідоцтво про народження, шлюб, довідка про склад сім'ї або рішення суду), а також документ, що засвідчує особу заявника (паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення), до органу, який призначає пенсію, в якому літня людина перебувала на обліку.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

пенсіонери, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
пенсіонери, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Нагадаємо, їй 81, йому 36: пенсіонерка і молодий красунчик показали любов без кордонів

Як повідомляв "Знай.ua", харків'яни отримають надбавку до пенсійних виплат, в ПФУ розкрили деталі: перерахунок пенсій 1 червня 2021

Знай.ua писав, пенсіонери отримають надбавку в 150 гривень, але навіть ці гроші нарахують не всім: кому пощастить