Солона рибка завжди була і буде однією з кращих закусок під чарочку. Приготувати запаморочливу "закусь" можна навіть з найпростішої риби, наприклад – мойви.

Знайти мойву на ринку або в магазині зараз не проблема. А ми розповімо, як перетворити її в блюдо, яке захочеться готувати знову і знову.

Що знадобиться для приготування мойви в пряному маринаді:

  • 35 грамів морської солі середнього помелу;
  • 600 грамів води;
  • Стільки ж свіжої або розмороженої мойви;
  • Стакан дистильованого або білого оцту;
  • 25 грамів цукру;
  • Чайна ложка насіння гірчиці;
  • Чайна ложка горошин запашного перцю;
  • Два лаврових листочка;
  • Два бутончика гвоздики;
  • Половина лимона;
  • Маленька салатна цибулина.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Як готувати?

Популярні новини зараз
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю 1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Показати ще

Мойву промити, викласти на решетĸу в один шар, щоб підсохла. Розчинити в півлітра гарячої води сіль, остудити до кімнатної температури.

Опустити в розсіл мойву, відправити в холодильник на добу.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Як маринувати?

Приготувати маринад: змішати в сотейнику цукор, уĸсус, 125 мл води, кинути всі спеції. Довести до кипіння і проварити хвилин п'ять. Зняти з плити, остудити.

Засолену рибку скласти в скляну банку, переклавши часточками цибулі і лимона. Туди ж відправити всі спеції, залити маринадом. Щільно закрити банку, прибрати в холодильник ще на 24 години.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Така закуска може зберігатися в холодильнику до місяця. Особливо смачно з скибочкою житнього хліба.

Нагадавши, швидка і смачна закуска з лаваша - як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал Знай.uа ситний турецький суп з червоної сочевиці-страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.uа писав, картопляні биточки, як в дитинстві-швидкий рецепт улюбленої страви, яке розлетиться моментально