Саме час розповісти вам про прекрасне рецепті варення зі смородини, для якого вам знадобиться всього один кілограм ягоди, 800 грам цукру (але можна і менше), і 200-300 мілілітрів води.

Починається все зі збору смородини з кущів, ідеальних ягід, не переспілих, в яких вітаміну C десь в два рази менше. Потім її потрібно промити під проточною водою, використовуючи при цьому друшляк, і пересипати в ємність, де вона буде варитися. Широка і невисока емальована ємність дозволить ягоді не окислюватися, а рідини з легкістю випаровуватися.

Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube
Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube

Додаємо до кілограма ягід 200-300 мілілітрів води і ставимо на маленький вогонь. Потім доводимо до кипіння і вимикаємо. Згодом смородина стає м'якше, і до неї можна додати цукор після чого залишити на кілька годин поза вогнем. Цей процес дозволяє цукру просочитися смородиновим соком і розчинитися в якійсь кількості.

Після декількох годин, знову ставимо ємність на маленький вогонь і варимо протягом 15 хвилин. Вміст практично не кипить під час цього процесу, тому пінка не утворюється. Як тільки минув час, знімаємо з плити і знову залишаємо на пару годин поза вогнем, щоб ягоди могли краще просахаріться.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube
Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube

На наступному етапі, перед тим як розливати варення в банки, проварюємо його ще хвилин 10-20, і за цей час готуємо скляну тару. Банки можна помити содою, сполоснути і поставити в духовку до повного висихання на 160 градусів. Це займе десь 20 хвилин часу. А кришки просто закидаємо в каструлю і кип'ятимо їх у воді зовсім небагато.

Варення у нас вже гаряче, тому його можна розливати в стерилізовані остиглі банки, які згодом накриваємо серветкою і залишаємо до повного охолодження, після чого можна закрити стерилізованими кришками. Перевертаємо банки і готово!

Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube
Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube

Нагадаємо, консервуємо полуницю в сиропі цілими ягідками: простий і смачний рецепт

Як повідомляв "Знай.ua", пухленькі вареники з вишнями на кефірі: ароматний десерт з сезонних ягід

Знай.ua писав, як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди