Президент України Володимир Зеленський підписав указ про підвищення зарплат медичним працівникам.

Про це глава держави заявив особисто на прес-конференції, під час зустрічі з медперсоналом на честь Дня медпрацівника. Згідно з підписаним документом, зарплата середнього медичного персоналу складе не менше 13500 гривень, а ось лікарі будуть отримувати більше двадцяти тисяч гривень. Указ встановлює Орієнтир мінімального рівня оплати праці.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Крім цього Володимир Зеленський оголосив про те, що стартує проект створення у всіх областях України лікарень нового формату. Всі вони будуть відповідати кращим світовим стандартам.

Володимир Зеленський, фото: focus.ua
Володимир Зеленський, фото: focus.ua

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

"Сьогодні, навіть в умовах обмеженого бюджету, ми поступово збільшуємо заробітні плати медикам. Кожен раз, коли це відбувається, я кажу, що це тільки перші кроки і ми не маємо права зупинятися. Повинні знаходити нові механізми і нові ресурси. Одним з кроків для досягнення цієї мети стане підписаний мною сьогодні, зараз указ - важливий указ президента України. Указ встановлює Орієнтир мінімального рівня оплати праці. Не менше 13500 грн для середнього медичного персоналу і не менше 20 тисяч гривень для лікарського складу", - пише Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський показав, ким потрібно пишатися в Україні, і це не політики

Як повідомляв "Знай.ua", Олена Зеленська відправила чоловіків у декрет і придумала для них ще дещо: "На власному досвіді"

Знай.ua писав, приймальню Зеленського прикрасили в стилі "Піратів Карибського моря": штучні джунглі серед бетону