Як відомо, в Україні до кінця тижня протримається аномальна спека. Це та погода, з якою потрібно бути особливо обережним, так як можна сильно перегрітися.

Про правила перебування на спеці нагадали на сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook.

За прогнозами, спека затримається в країні ще до кінця тижня. Потім градуси потроху підуть на спад, але, менш жарко не стане.

У МВС нагадали про те, що в таку погоду ні в якому разі не можна залишати в автомобілі дітей і тварин одних. На сонці салон авто швидко нагрівається, і це може привести до сонячного удару, що впливає на здоров'я.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Літня спека є небезпечним фактором не тільки для водіїв, пішоходів, а й для самого автомобіля.

дороги, скріншот з відео
дороги, скріншот з відео

Завжди в салон транспортного засобу потрібно з собою брати кілька пляшок прохолоджуючих напоїв, а також створити невелику аптечку, де буде лежати мінімальна кількість необхідних ліків.

Під час зупинки, автомобіль потрібно паркувати в закритому від сонця місці, якщо є така можливість.

При навіть мінімальному погіршенні самопочуття варто зупинитися, щоб зрозуміти, що з вами відбувається.

Салон варто провітрити, перед тим як їхати, так як від такої задухи може стати різко погано.

Якщо дотримуватися всіх цих правил, тоді літню пору року з аномальною спекою пройде без будь-яких наслідків.

Нагадаємо, що Харківський водій тролейбуса довів пасажирів до білого напруження: "я почув звук запальнички"

Як повідомляв портал "Знай.ua", у маршрутці п'яний чоловік накинувся з кулаками на жінку з дитиною через місце: "невиховані!"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні з'явилася парковка для "оленів": "завжди зайнято"