У кожного існують ті самі спогади з дитинства, коли мама приготувала ваше улюблене блюдо, і кличе за стіл їсти. Зараз згадаємо один з найпопулярніших рецептів - цибульний пиріг.

Рецепт дуже простий, а також швидко готується. На приготування піде близько 45 хвилин, однак, приємні відчуття потім будуть гріти вас весь день, що залишився.

Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко
Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко

Вам спочатку потрібно приготувати тісто, і для цього знадобиться:

  • 200 г вершкового масла;
  • 6 столових ложок сметани;
  • 1/2 чайна ложка розпушувача;
  • 1 яйце;
  • 350 г борошна;
  • Щіпка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • Яєчний жовток;
  • Столова ложка молока.

Для начинки потрібно підготувати:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • 4 цибулини;
  • 4 яйця;
  • 300 г сиру;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • Сіль і перець за смаком.

Для початку потрібно розтерти розм'якшене масло з борошном, додати сметану, розпушувач, сіль і цукор. Виходить м'яке тісто. При необхідності можна додати ще трохи борошна, і відправити його в холодильник на півгодини.

Далі готуємо начинку. Лук потрібно нарізати півкільцями, і при цьому припустити на сковороді з маслом до прозорості і м'якості.

Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко
Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко

Твердий сир потрібно натерти на тертку, додати столову ложку борошна і перемішати. Після цього цибулю треба додати до сиру з яйцями і почати перемішувати. При необхідності можна додати сіль і перець.

Тісто треба розділити на дві частини, і розкачати її за розміром форми, щоб краї звисали з бортиків, і туди викладайте готову начинку. Звисають краю потрібно защипнуть так, щоб вийшов закритий пиріг.

Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко
Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко

Все потрібно змастити жовтком і молоком, після чого відправити в духовку до 180 градусів, і випікаєте 45 хвилин до рум'яної скоринки.

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша - як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал Знай.uа ситний турецький суп з червоної сочевиці-страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.ua писав, картопляні биточки, як в дитинстві-швидкий рецепт улюбленої страви, яке розлетиться моментально