Міністерство охорони здоров’я повідомило громадянам України, чи варто проводити планову вакцинацію від інших хвороб паралельно із щепленням від коронавірусу.

Як зазначається, всі планові щеплення краще проводити з інтервалом у 28 днів після щеплення від коронавірусу.

вакцинація, скріншот з відео
вакцинація, скріншот з відео

За даними Національної технічної групи експертів з імунізації, рекомендується проводити планову вакцинацію проти інших хвороб з інтервалом у 28 днів після отримання другої дози вакцини проти COVID-19.

«У разі необхідності можна скоротити цей інтервал до 14 днів», – додали у міністерстві.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вакцинація, фото: Unian
Вакцинація, фото: Unian

Разом із тим, якщо для вакцинації є термінові показання, тоді її варто проводити, не зважаючи на час отримання щеплення від ковіду.

В такому випадку зарахованими будуть обидві дози вакцини проти COVID-19.

Нагадаємо, раніше В Україні почнуть вакцинувати дітей від китайського вірусу, але пощастить не всім: "будемо пропонувати"

Як повідомляє портал «Знай.uа» У МОЗ розкрили діагноз загиблого після вакцинації українця: винен не Pfizer. За словами медиків, протягом години після щеплення у чоловіка не спостерігалося побічних ефектів

Також «Знай.uа " писав, що Covid - 19 в Україні продовжує "танути", рекорди йдуть з дощами: статистика МОЗ на 4 липня. Зведення щодо захворюваності коронавірусною інфекцією за минулу добу