Про це повідомила пресслужба Держекоінспекції в Донецькій області.

На місці події спеціалісти виявили,що до забруднення призвело фарбування пірсу із боку акваторії Азовського моря. Працівники розпилювали фарбу компресором, частина фарбувальних засобів потрапила в акваторію моря. Загальна площа забруднення – близько 1100 квадратних метрів.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю №2 Державної екологічної інспекції у Донецькій області провели спеціалізований відбір проб води із забрудненої території, із метою проведення інструментально-лабораторних аналізів.

Окрім цього, на місці аварії були присутні представники місцевої влади, аварійно-водолазної рятувальної служби та члени інших офіційних установ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після виявлення забруднення були прийняті відповідні заходи, щодо локалізації та ліквідації забруднення акваторії Азовського моря – використовували сорбент, який зібрав фарбову плівку та локалізував фарбові плями на поверхні морської води.

Наразі фахівці Інспекції вживають інших необхідних заходів задля притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності, збирають необхідну інформацію та проводять розрахунок розміру шкоди, яка була нанесена морському природньому середовищу, внаслідок забруднення його лакофарбовими матеріалами.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила законопроект 4167, який критикували екологи та бізнес

Також Знай.uа писав Підвищення податків не позбавить Україну від шлаків, нам потрібні державні екологічні програми - експерт

Як раніше повідомляв Знай.uа В Держекоінспекції попередили про ризики для екології з відкриттям ринку землі