Святий Дух Божий допомагає віруючим молитися. Ісус називав Святого Духа Утішителем і Духом Істини. Він навчав учнів, що Утішитель перебуватиме з ними довіку постійна присутність Святого Духа в житті віруючого дає можливість "жити в дусі".

Трійця - це богословський термін, який відображає християнське вчення про триіпостасності Бога. Це ключове поняття православ'я. За вченням Церкви, Бог єдиний по суті і Троїчний в особах (іпостасях): Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Святий Дух.

Трійця
Трійця / скріншот з відео

Молитва Пресвятому Духу

Господи, Царюю Небесний, Утішителю, Дуеше єстини, умилосердися і помилуй мене грішного раба Твого, і відпусти ми недостойному, і прости вся, Еліка ти згрішив днесь яко людина, паче ж і не яко людина, але і горее худоби, вольния моя гріхи і невольния, ведомия і неведомия: яяже від юності і від науукі злі, і яяже суть від нахабства і зневіри. Аще ім'ям Твоиим кляхся, або похулих е в помышлении моєму; іліє кого укориих; або оклеветах кого моїм гнівом, або опечалих або прогневахся; або солгах, або безгодно спах, чи вбогий прийшла до мене, і презрех його; або брата мого опечалих, або свадих, або кого осудиих; або развеличахся, або разгордехся, або разгневахся; або стоящого ми на молитві, розум мій лукавствии світу цього подвижеся, або розбещення помыслих; або объядохся, або опихся, або без розуму смеяхся; або зло помыслих, або доброту чужу бачивши, і тою уязвен бих серцем; або неподобная дієсловах, або гріха брата мого посмеяхся, моя ж суть безчисленная провини; або про молитву не радих, або іно що содеях зла не пам'ятаю, та бо вся та велика цих содеях. Помилуй мене, Творче мій Владико, похмуро і негідного раба Твого, і залиш ми, і відпусти, і прости мене, як Благ і чоловіколюбець, та з миром ляжу, засну і почію, блудний, грішний і окаянний аз, і поклонюся, і заспіваю, і прославлю пречесне ім'я Твоє з Отцем і Єдинородним його сином, нині і повсякчас, і на віки. Амінь.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, раніше Молитва Архангелу Михаїлу: як захистити себе від ворогів і поганого впливу

Як повідомляє портал «Знай.иа» Молитва Петру і Февронії про збереження сім'ї: слова, що мають чудодійну силу

Також «Знай.иа " писав, що Молитва до Архангела Гавриїла: ці слова захистять ваш будинок і близьких від нещасть