Саме зараз настав сезон груш – корисних сезонних фруктів. Пропонуємо вам рецепт смачного зимового десерту. До речі, цілі грушки із баночки можна буде вживати як кондитерський виріб, а солодкий охолоджений сироп у якості компоту.

Отже, консервуємо груші цілими.

Нам потрібно два кг однакових груш, 1,5 кг чистої води, 200 г цукру. 1 чайну ложку лимонної кислоти.

Грушки потрібно добре вимити та вирізати їм хвостики. Складаємо їх у банку. Додаємо в кожну по вказаній кількості цукру і кислоти лимона. Заливаємо банки кип’ятком.

Потім, у ємність потрібно вилити трохи гарячої води, не забудьте викласти на дно рушничок. Після цього ставимо баночки у воду для стерилізації.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Як вода закипить, тримаємо хвилин 40. Потім закатуємо кришками. Баночки потрібно перевернути і обов’язково накрити чимсь теплим. Так тримати до того часу, поки вони вистигнуть.

Для тих, хто не хоче їсти цілі грушки, є інший рецепт - шматочками.

Треба - 2,5 кг твердих груш, 2 стакани цукру, 2 літри води, 2 штуки анісу зірчастого, 4 стручки кардамону і одна паличка кориці.

Як зазвичай потрібно помити груші, почистити від шкірки та вибрати насіння. Ріжемо їх шматочками. Беремо найбільшу каструлю, наливаємо води і додаємо усі спеції, кип’ятимо. Кидаємо груші у цю воду і варимо 5 хвилин після кипіння. Потім розкладаємо це у стерилізовані банки та заливаємо сироп.

Смачного!

Нагадаємо, Костянтин Грубич показав, як вирощують курок на продаж і приготував з них м'ясний пудинг: чи безпечне м'ясо птицi, думка експерта

Ткож Знай.uа писав Аніта Луценко поділилася рецептом легкого чізкейку: впорається навіть ледачий

Як раніше повідомляв Знай.uа Зірка "Дизель Шоу" Яна Глущенко поділилася рецептом пікантної окрошки на айрані: "Відходимо від класики"