Катерина народила свого сина на 6-му місяці вагітності. Виношування дитини було складним: у дівчини відмовляли нирки, в результаті довелося робити екстрений кесарів розтин.
Новонароджений Льоша важив всього 1 кілограм. Він не міг ковтати, лікарі дуже серйозно боролися за його життя. Через кілька місяців все налагодилося і новоспечені батьки були щасливі. Вони думали, що все залишилося позаду, але на жаль ні.

Катерина з сином, скріншот з відео
Катерина з сином, скріншот з відео

Одного разу у Льоші сталося апное - він перестав дихати. Ці напади повторювалися раз поз раз, в результаті хлопчикові поставили діагноз епілепсія, а трохи пізніше — інфантильна епілептична енцефалопатія 18-го типу. Це рідкісна генетична мутація, при якій виникає важкий аутосомнорецесивний неврологічний розлад. Судоми, стійкі до терапії, виникають на першому році життя, діти відстають в психомоторному розвитку, мають лицьові зміни.

" Як буде далі проявлятися наше захворювання генетичне ніхто не знає. У будь-якому випадки це буде важка інудалізація. Раніше він хоч якось рухав ручками ніжками самостійно, тепер він не рухає ними. Як буде далі ніхто не може передбачити, тому що дітей з такою мутацією мало", — розповіла мама дитини.

Катерина з сином, скріншот з відео
Катерина з сином, скріншот з відео

Зараз Льоша втратив практично всі навички: він не їсть сам, не ходить в туалет, не впізнає людей. І незважаючи на все це Катя і її сім'я продовжують щиро любити свою дитину.

"Прийняття (хвороби сина) було дуже важким. Це було після того, як нам сказали, що Льоші нічим не допоможеш. Довго не могли звикнутися з думкою цією, я мало не кожен день ревіла, але я зрозуміла що такими своїми емоціями я роблю тільки гірше. Розуміти, що Льоша ніколи не буде здоровий я почала коли йому встановили трахіастому. Розуміла, що навряд ми її знімемо колись. Але ми цінуємо те що, є, кожен день зараз", - розповіла вона.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпустять по домівках

Як повідомляв портал "Знай.uа" середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму

Також "Знай.uа" писав, українцям прогнозують проблемний опалювальний сезон: отримаємо "листи щастя" на пів зарплати. Прогнозують, що взимку українці отримуватимуть "листи щастя" за опалення на повзарплати