В Якутії вже понад місяць тривають масштабні лісові пожежі. Вогонь знищив понад 1,5 млн гектарів лісу. Очікується, що ситуація навряд чи істотно покращиться до середини серпня.

Як повідомили у російських ЗМІ, там навіть згорів табір добровольців, які вирушили на боротьбу з лісовими пожежами в Якутії, поки вони були зайняті на іншій ділянці.

"Вогонь підкрався непомітно, коли практично всі боролися з вогнем на смузі. Згоріли помпа, рукави пожежники, зарядники на рації, продукти, паливо, місткості, речі... і навіть лісовий будиночок. Поки встигли прибігти й відтягнути до озера бензопили, спальники, намети, місткість з бензином, генератор... Добре, що без жертв обійшлося", - розповів один з волонтерів.

Лісові пожежі в Якутії, кадр з відео
Лісові пожежі в Якутії, кадр з відео

Перед добровольцями після того, як згорів їхній табір, постало питання, що робити далі. У результаті було евакуйовано у більш безпечне місце тих членів загону, які ліквідовували загоряння вже понад місяць.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Водночас більшість з них все-таки вирішили залишитися і ще протягом дох діб безперервно боролися зі стихією, поки ділянку не вдалося відстояти.

Зазначається, що площа активних пожеж в Якутії перевищує 2,1 млн гектарів. Горять, зокрема, й особливо охоронювані природні території. Серед них об'єкт Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО - Національний парк "Ленські стовпи".

Лісові пожежі в Якутії, кадр з відео
Лісові пожежі в Якутії, кадр з відео

Нагадаємо, Зеленський привітав каратиста Станіслава Горуну, який виборов бронзу на Олімпіаді в Токіо: "Пишаюся". Станіслав Горуна виборов бронзову медаль на Олімпійських іграх

Як повідомляв портал "Знай.ua", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму

Також "Знай.ua" писав, вакцинація від коронавірусу: у МОЗ пояснили, чи будуть допускати нещеплених співробітників до роботи. Українцям пояснили, чи будуть допускати нещеплених співробітників до роботи