На сторінці в Instagram кулінарного експерта Євгена Клопотенка, який продовжує ділитися з українцями смачними рецептами, з’явився новий цікавий допис.

Цього разу він опублікував рецепт огірків, маринованих із кетчупом.

«Субота, 10-та вечора. Сиджу, думаю, що б мені такого натворити. Придумав. Вирішив полоскотати вашу фантазію і дати вам рецепт на завтра. Огірки, консервовані в кетчупі. Бам, не очікували? Я, якщо чесно, також. Але ми ж типу їмо огірки з помідорами у салаті. Гуд? Гуд. Ну, чому б тоді їх не поєднати разом, але в іншій формі. Плюс трохи чилі, трохи часнику, трохи ароматного листя і от у вас вийшло щось прекрасне. Ходіть завтра на ринок, купуйте овочі у найсмачніших станах і зберігайте їх на зиму. Бест інвестиція у майбутнє евер. Відеорецепт в профілі. Цьом», - написав Клопотенко під відео.

Для приготування огірків із кетчупом чилі від Клопотенка, знадобляться:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
  • 1 кг огірків
  • 100 г кетчупу чилі
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту
  • 6 горошин чорного перцю
  • 4 зубчики часнику
  • 2 суцвіття кропу/листя вишні/смородини/листя хрону
  • 2 лаврових листа
  • 2 ст. л. солі

Як готувати?

Огірки промити, вимочити в холодній воді, обрізати кінчики з обох боків. У банки скласти листя, приправи, зелень, часник. Викласти огірки, залити їх окропом на 2-5 хвилин, злити. Повторити процедуру тричі, останню порцію води злити в каструлю, додати туди по 2 столові ложки солі, цукру та кетчупу чилі. Добре перемішати та дати закипіти. Додати до маринаду 2 столові ложки оцту.

Залити огірки маринадом, закатати кришками.

У коментарях фанати кухаря дивуються, чому він нагадав цей старий та загальновідомий рецепт.

Євген Клопотенко, фото з Instagram
Євген Клопотенко, фото з Instagram

«Я такі огірочки вже 5-6 років роблю кожен рік. Смачно!», «А я і не тільки огірочки, а й помідорки», «У нас теж такі робили вдома десь давно, потім вже й перестали

Всі це знають, давним давно», «Хороший рецепт. Свекруха вже декілька років за схожим консервує. Тільки без ароматного листя», «Завжди консервую огірочки і кабачки з соусом "Чілі". Улюблений рецепт!», «Цьому рецептом вже 100 років. А пробували в медовому маринаді???», - пишуть люди.

«Ох і Женя...», - додають підписники Клопотенка.

Нагадаємо, Євген Клопотенко розкрив секрет ідеального сніданку: "Диявол в деталях".

Як повідомляв "Знай.ua", Євген Клопотенко повернувся з відпустки і "психанув": "Яка гидота..."

Знай.ua писав, Євген Клопотенко втік з гарячим італійцем: "Не побачите і не почуєте мене"