Як би це не звучало дивно і тривожно, але в Державній екологічній інспекції впевнені, що Україна живе в так званому "екологічному боргу". Це означає, що країна використовує більше ресурсів, ніж українське довкілля може відновити за цілий рік.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню голови Державної екологічної інспекції України Андрія Мальованого в мережі Facebook.

Земля, скріншот: YouTube
Земля, скріншот: YouTube

"Сьогодні прийшов день, коли українці використовували більше ресурсів, ніж українське довкілля може відновити на рік. З 8 серпня Україна живе в борг у природи", — написав він.

Публікація Андрія Мальованого, скріншот: Facebook
Публікація Андрія Мальованого, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Мальований зазначив, що цю дату було розраховано дослідниками організації Global Footprint Network. Щорічно фахівці аналізують використання природних ресурсів в різних країнах і на планеті в цілому і визначають День екологічного обов'язку. Для всієї землі він прийшов 29 липня.

Забруднюючи воду токсичними речовинами, засмічуючи землі пластиком і хаотично добуваючи корисні копалини, людство наближає Землю до повного виснаження, зазначив голова ДЕІ.

"Єдиний вихід для людства - змінити підхід до споживання ресурсів. Для цього кожен з нас повинен зменшити свій екологічний слід — обсяг використаної енергії, води і т.д. Прості звички, як раціональне споживання водних і енергетичних ресурсів, зменшення генерування сміття, застосування принципу мінімалізму під час покупок, зможуть врятувати наше майбутнє", — зазначив Мальований.

Раніше повідомляли, Укргідрометцентр налякав прогнозом погоди з 7 по 9 серпня.

Як повідомляв Знай.uа, у Чорнобилі відшукали містичне озеро: не ступала нога людини.

Знай.uа писав, Укргідрометцентр показав пожежі в Туреччині та Греції з супутника, вплив на Україну неминуче: "Екологічна катастрофа".