Клієнти "ПриватБанку" частіше за інших скаржаться на те, що їх рахунок зламали шахраї. Як же обманщикам вдається дізнатися пароль від онлайн-банкінгу, розповіли на порталі itech.

Незважаючи на те, що онлайн-додаток «Приват24» дуже добре захищено від злому, шахраям все ж вдається заволодіти паролем від нього. У них є кілька варіантів, як це зробити.

По-перше, це фішингові сайти. Злочинці створюють сайти, максимально схожі на рідний сайт «Приват24». Клієнт, який думає, що потрапив на офіційну сторінку, вводить особисті дані для входу і тим самим своїми руками передає шахраям необхідну інформацію. Переслати гроші з рахунку жертви на свій - хвилинна справа. Вигода від таких дій для ошуканців величезна.

ПриватБанк, кадр з відео
ПриватБанк, кадр з відео

По-друге, соціальна інженерія: шахраї вибирають вразливих громадян на кшталт людей похилого віку, виманюють у них пароль до рахунку і переводять гроші собі. Найчастіше звучить історія про те, що рахунок жертви намагаються зламати невідомі, і врятувати гроші можна,

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

По-третє, це слабкі паролі. Викравши смартфон жертви, зловмисники підбирають пароль до Приват24. Варто задуматися про те, щоб ускладнити свій пароль і зробити його довшим.

Нагадавши, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпустять по домівках.

Як повідомляв портал " Знай.ua", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму.

Також " Знай.ua " писав, горить найбільше на планеті звалище шин: загрожує катастрофою для всього світу. Загорілося величезне звалище автомобільних шин.