Для всіх автолюбителів є цікава інформація. У середині серпня в штаті Каліфорнія (США) проходитиме фестиваль Monterey Car Week. Спеціально до цієї події компанія Ford підготувала спеціальну варіацію суперкара GT, присвячену прототипу 1964 року.

Про це стало відомо завдяки публікації Top Gear в мережі Twitter.

Публікація Top Gear, скріншот: Twitter
Публікація Top Gear, скріншот: Twitter

Спорткар 1964 року є єдиним американським авто, що перемагав у Ле-Мані. До нинішнього дня зміг дожити тільки один оригінальний прототип GT середини 60-х, який продемонстрований в Монтереї пліч-о-пліч з новинкою.

Спеціальний варіант присвячений культовому спорткару отримав ім'я Ford GT '64 Prototype Heritage Edition.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Суперкар Ford, фото: Twitter
Суперкар Ford, фото: Twitter

Суперкар Ford, фото: Twitter
Суперкар Ford, фото: Twitter

Всього було підготовлено п'ять прототипів оригінального Ford GT, проте в оригінальному стані зберігся тільки варіант з шасі GT/105. На жаль, прототипи GT/101 і GT/102 було списано після краш-тестів в Ле-Мані і Монці, а спортивні моделі GT/103 і GT/104 змінили забарвлення, і вони стали частиною експозиції музею в Боулдері, штат Колорадо.

Як і оригінальний транспортний засіб, лімітований Ford GT '64 Prototype Heritage Edition має кузов білого кольору Wimbledon White з потрійною гоночною смугою на даху синього кольору Antimatter Blue. Також в відтінок Antimatter Blue пофарбують і 20-дюймові карбонові колісні диски.

Суперкар GT '64 Prototype 2022 року буде шостою моделлю лінійки Heritage Edition. Також в даній серії є GT '66 Daytona 2021 року, які були присвячені GT MK II No. 98, GT '69 Gulf Livery 2020 року, створеного, щоб віддати данину пам'яті GT40 MK I No. 6, що став переможцем у Ле-Мані в 1969 році, і GT '68 Gulf Livery Heritage Edition 2019 року.

Раніше повідомляли, у Києві копи оштрафували розкішну Ferrari 2013 року - "Cтарий мотлох на столичних дорогах".

Як повідомляв Знай.uа, у Львові помітили розкішний білий Rolls-Royce за 10 мільйонів: єдиний в Україні.

Знай.uа писав, у Франківську засікли розкішний суперкар: "Яка красуня!".