У вересні на «Новому каналі» стартує новий проєкт «Пекельна кухня», який буде вести шеф-кухар, бренд-шеф, володар двох «пальмових гілок» у номінації «Європейська концепція ресторану» і співвласник ресторану «Публіцист» Олександр Якутов. Про це він розповів у програмі «Головне питання з Борисом Бронштейном».

«Пекельна кухня» виходитиме щопонеділка. На цю пропозицію я погодився із задоволенням, тому що я себе відчуваю тим же шефом, як і на роботі. Мені кажуть: «Ти робиш те ж саме, набирай персонал і годуй людей». Ти проводиш кастинг, вибираєш. Фріки мені не потрібні, мені потрібні професіонали або аматори, які хочуть старатися. І ось я відібрав і, за великим рахунком, є заготовки, а до вечора є персонал. Іноді люди заходять поїсти і виникає зворотний зв'язок, і пішов галас. За великим рахунком, ти прочиняєш ворота кухні і даєш можливість подивитися, як все відбувається», - розповідає він.

Якутов розповів, що починав кар'єру ресторатора, коли ламалися стереотипи. Тоді були на слуху французи та італійці, які приїжджали і очолювали кухню в Україні.

«Це було модно. Ми, українці, тільки починали подорожувати і виїжджали до Європи. «Пам'ятаєш, ми в Парижі їли круасани? Зараз прийдемо і кайфонемо!». Хтось не розумів. А потім, коли я працював з такими людьми, стати су-шефом коштувало великих мозолів і праці, щоб показати себе», - розповідає Якутов.

Але з часом він задумався: а чому самому не поїхати вчитися?

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Я продав автомобіль, назбирав 20 тисяч і зробив запит у Вищу кулінарну школу в Турині для шефів. І я приїхав до Італії на навчання, перший рік зі стажуванням, як годиться. Мені було цікаво, для мене це було просто враження божевільне. Це були не витрачені гроші, а кращий внесок в себе», - зізнається бренд-шеф.

Знай.ua повідомляв, що Ресторатор Усама Кафа розповів, як бізнесу вдалося вижити під час локдауну.

Також Знай.ua повідомляв, що Кафа розповів, як вирішує конфлікти і спілкується з конкурентами.