У п'ятницю, 27 серпня, православні українці відзначають День ікони Пресвятої Богородиці Бесідної. Відомо, що цій іконі прийнято молитися і просити про допомогу в будь-якому питанні. Ікона Пресвятої Богородиці Бесідної пов'язана з появою Тихвинського образу.

На святині зображено Діву Марію та Миколу Мирлікійського, які розмовляють з паламарем Георгієм. За переказами, його відправили до городян зі звісткою про освячення храму на честь Успіння Божої Матері.

Ікона Пресвятої Богородиці Бесідної, скриншот: YouTube
Ікона Пресвятої Богородиці Бесідної, скриншот: YouTube

Повертаючись до храму, Георгій зустрів святих і Марія веліла йому передати інженерам і будівельникам, щоб замість залізного поставили дерев'яний хрест.

Богородиця пообіцяла, що пошле знамення, якщо Георгія не будуть слухати. Так і сталося, ніхто навіть не звернув на пораду уваги і коли намагалися встановити залізний хрест, то подув сильний вітер, який зірвав одного з будівельників. На подив, чоловік приземлився без пошкоджень. Будівельники відразу поміняли залізний хрест на дерев'яний і встановили його.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На місці зустрічі збудували каплицю на честь святого Миколая. А з колоди, на якій тоді сиділа Марія, зробили хрест, встановлений у цій побудові.

27 серпня православна церква вшановує пам'ять пророка Міхея, відзначає перенесення мощей преподобного Феодосія Києво-Печерського. Також проводиться предпразднство Успіння Пресвятої Богородиці і святкування ікон Божої Матері Бесідної і Нарвської.

Прикмети дня:

- тихий вітер на Міхея - осінь обіцяє суху і сонячну погоду;

- сильний вітер на Міхея принесе негоду;

- якщо на Міхея день ясний, то осінь буде вітряною.

Раніше повідомляли, Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня: священик ПЦУ назвав топ важливих дій в цей день і "секрет" свічки.

Як повідомляв Знай.uа, Одеське сестринство милосердя УПЦ до 7-річчя з дня заснування нагородили орденом РПЦЗ.

Знай.uа писав, Київ готують до приїзду Вселенського Патріарха Варфоломія: плакати заборонені, а для глядачів - жорсткий "фейс-контроль".