У чому причина повернення коронавірусу та чому вакцинація – не гарантія перемоги над небезпечною хворобою, розповів радник Всесвітньої організації охорони здоров'я і ад'юнкт-професор Університету Джорджа Вашингтона Костянтин Чумаков в інтерв'ю Новини.LIVE.

За його словами, дані останніх досліджень демонструють той факт, що вакциновані громадяни вже через кілька місяців так само чутливі до зараження коронавірусом, як і ті, хто не щепився. Проте люди з вакцинацією рідше потрапляють до лікарень або ж помирають від ковіду.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Ізраїль, де вакциновано 80 % населення, знову опинився під натиском епідемії – адже навіть вакцинація всього населення не дасть 100% імунітету до хвороби. Коли країна заявила про перемогу над ковідом, люди розслабилися і перестали дотримуватися обмежень – зняли маски, влаштовували багатолюдні вечірки. Проте 25% залишилися невакцинованими – і все почалося знову.

Носити маски в усьому світі будуть ще довго – про те, що людство скоро позбудеться коронавірусу, говорити ще рано. Як довго це триватиме, Чумаков не береться прогнозувати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Він також додав, що говорити про доцільність вакцинації дітей ще рано – вони хворіють рідше і легше, ніж дорослі. Разом із тим, побічні дії вакцини для дітей можуть бути небезпечнішими.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.