27 вересня традиційно відзначається Православне свято Воздвиження Хреста Господнього. Що можна, а чого не варто робити в це свято.

Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього присвячено виявленню печери Гробу Господнього і хреста Ісуса Христа. Відбулася подія в IV столітті.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

У це велике свято в храмах проводять всеношну, яка проходить з 26 на 27 вересня. Віруючі не пропускають цю церковну подію, адже під час літургії вони можуть помолитися за здоров'я рідних і спокуту гріхів. Так само в храмах можна купити і освятити хрестик, який пізніше даруватися дитині. Такий оберіг захистить його від нещасть і хвороб.

У саме свято потрібно дотримуватися посту. Не можна вживати м'ясні страви, пити алкоголь і шумно веселитися.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вся сім'я збирається за святковим столом. З частувань обов'язково подають пироги і пиріжки з капустою і яблуками, а також запечені овочі.

церква, священик, дитина
церква, священик, дитина

Перед святкуванням потрібно зробити прибирання в будинку. Але не в сам святковий день-робота по дому в святе свято заборонена.

Цей день прекрасний привід для того, щоб рубати і квасити капусту. Якщо на Воздвиження з'їсти капусту, то людина не буде хворіти всю зиму.

У колишні часи, щоб захистити будинок від хвороб предки малювали хрести на дверях.

Працювати на Воздвиження не можна. Так само не варто братися за нові справи і заводити знайомства. Не давайте і не беріть в борг. Вважається, що це призводить до збитків. Якщо ви збираєтеся в ліс, краще відкладіть похід на інший день. Ходити туди на Воздвиження - до неприємностей і втрат.

Нагадаємо, раніше священик УПЦ пояснив, чому дітей хрестять немовлям: "Для людини, яка живе з Богом..."

Також "Знай.иа" повідомляв, що ієромонах Митрофан заявив, що гординя має особливе місце серед гріхів

Як повідомляв портал «Знай.иа", на Волині Предстоятель УПЦ очолив урочистості на честь 1020-річчя Зимненського монастиря