Небезпечне захворювання, яке може бути смертельним для людини, виявили у Тернополі. Там померла тварина, яка розважала дітей у парку. Про це розповіли в Держпродспоживслужбі.

Як повідомляється, інцидент стався в ніч з 27 на 28 вересня - в зоологічному куточку в парку "Топільче" помер поні.

Загадкова загибель тварини насторожила його власників - зразки тканин поні відправили на дослідження в регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби. В результаті було встановлено, що тварина загинула через захворювання на сибірку.

Карантин в Україні, скріншот з відео
Карантин в Україні, скріншот з відео

Цей факт став причиною введення на території парку суворого карантину. На території зоологічного куточка проведена дезінфекція. Місце проживання і прогулянок поні обпалили вогнем.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Всі інші тварини вакциновані від сибірської виразки, а працівники зоопарку приймають курс антибіотиків.

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

Жителям Тернополя повідомили, що заборонено годувати з рук мешканців зоокуточка, а також заборонили вигулювати домашніх вихованців поруч із закладом. Територію парку обстежують на наявність спор сибірської виразки.

Нагадаємо, раніше Похорон і поцілунки з "перчиком": померлий від Covid-19 митрополит зможе забрати кого-небудь "з собою"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Похорони можуть "влетіти в копієчку": українцям назвали вартість смерті

Також «Знай.uа " писав, що На Прикарпатті 8-річний хлопчик помер від коронавірусу-як живе сім'я дитини, жорсткі кадри