Щорічно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, по всьому світові діти та їх батьки святкують "день нечистих сил" – Halloween. Ця традиція не оминула й Україну.

Halloween прийнято вважати найбільш містичним та жахливим святом року. Адже кусючі тикви та лякаючі костюми – важливий атрибут цього свята. Але спочатку декілька слів про історію цього дійства.

фото: Halloween скриншот youtube
фото: Halloween скриншот youtube

Прийнято вважати, що Хеловін почали святкувати близько двох тисячоліть тому, коли кельти мешкали на землях сучасної Англії, Шотландії, Уельсу, Франції та Ірландії. Згідно з історією, вважається, що бог смерті в цю ніч поміщав души померлих у тварин задля розплати за свої гріхи, а вже наступного дня кельти йшли просити у бога сонця великого врожаю, роблячи спеціальні обряди.

фото: Halloween скриншот youtube
фото: Halloween скриншот youtube

Звичайно, до нашого часу святкування Хеловіну перетерпіло багато змін, і з’явилися нові традиції шанування «Дня всіх святих».

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Так, найпопулярнішою з них є вирізання в гарбузів пики, що посміхається, і для того, щоб ефект був ще страшніший, всередину ставлять свічку.

фото: Halloween скриншот youtube
фото: Halloween скриншот youtube

Ще одна незмінна традиція – переодягання у різноманітних персонажів фільмів жахів, героїв казок, що майже завжди виглядає дуже страшно. «Цукерки або смерть!» - погрожують діти, стукаючи до дверей своїх «жертв».

Але не тільки випрошуванням солодощів та ляканням перехожих нарядами живе це свято. З Хеловіном також пов’язують багато різноманітних ігор та ворожінь, як-то кидання шкірки від яблука через плече – яку літеру прийме – така і буде перша літера прізвища нареченого.

Отже, чекаємо на це свято 31 жовтня, і пам’ятаймо, що нам вдасться поворожити на час довше, адже стрілки годинників в Україні переводять саме цієї ночі.

Знай.ua нагадує -12 градусів восени і снігова казка: як виглядає резиденція Санти у Лапландії

Як раніше повідомляв Знай.ua Хелловін на столі: смачні й прості рецепти з гарбуза від Юлії Шевчук

Також Знай.ua писав: Вперед чи назад? Україна переходить на зимовий час, коли і як крутити стрілками