Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Передусім підприємець аналізує діяльність Міністерства палива та енергетики і робить такі висновки: «Віялових відключень не буде. Використовуватимуться інші методи».

Тим не менш, каже він, ситуація з електроенергією в Україні доволі складна. Зокрема, зазначає Семінський, державі довелося припинити атомні енергоблоки через ту енергетичну політику, яку провадить влада. Принагідно політик додає, що Україна має 15 атомних енергоблоків, які можуть забезпечити потреби населення на 70%, і це найдешевший та найбезпечніший варіант.

Тим не менш, констатує гість програми, українці платять іншу ціну за світло. «І ось ми опинилися перед вибором між «лампочкою Путіна» та «лампочкою Лукашенка», - каже він.

За словами Семінського, зараз влада планує відключитися від російської електромережі. Але сам політик займає дещо іншу позицію щодо цього: «Техногенні катастрофи ніхто не скасовував – ні в Україні, ні в Білорусі, ні в Росії. Тому не можна повністю виключати можливість імпорту електрики із сусідніх країн».

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Семінський пояснив, чому влада не закуповувала вугілля раніше, коли воно коштувало дешевше.

Також Знай.ua писав про те, що Семінський розповів, що собівартість українського газу зростає.