Стало відомо про те, що в Україні планують закрити низку пологових відділень. Хто потрапить під скорочення вже в 2022 році.

Про це повідомили в новому сюжеті випуску новин ТСН. В Україні почала падати народжуваність, і вже наступного року може закритися приблизно 70 пологових відділень по всій країні.

Торкнеться це тільки тих, де за рік народжується менше 150 дітей.

Пологове відділення, фото: скріншот з відео
Пологове відділення, фото: скріншот з відео

Все тому що з наступного року почне діяти нова норма національної служби здоров'я. Роботу продовжать тільки ті відділення, де приймають понад 150 пологів за рік. Це допоможе знизити смертність серед новонароджених, так як через маленького кількості пологів у медиків недостатньо практики і досвіду.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Це за собою тягне дуже багато помилок професійного характеру. У регіонах потрібно залишати (медустанови, - "Апостроф") десь 300 пологів і більше на рік", - зазначила голова Асоціації неонатологів Тетяна Знаменська.

Пологове відділення, фото: скріншот з відео
Пологове відділення, фото: скріншот з відео

З 70 відділень, які планують закрити, 30 приймають до 50 пологів на рік. Мова йде не про пологові будинки, а про пологові відділення в лікарнях, як зазначила Наталія Гусак.

Нагадаємо, що 132 595 дітей народилося в першому півріччі 2021-го року. Це на 5% менше, ніж у першому півріччі 2020-го, коли було 139 134 новонароджених, і на 11,5% менше, ніж у першому півріччі 2019-го, коли їх було 149 549.

Пологове відділення, фото: скріншот з відео
Пологове відділення, фото: скріншот з відео

Найгірша народжуваність за останні 30 років була зафіксована в 2020-му — 293 457 немовлят. І судячи з поточної динаміки, 2021 рік готується перекрити цей антирекорд.

Нагадаємо, що матеріальна допомога при народженні дитини: українці знайшли спосіб отримати більше ніж 41 280 грн, що потрібно зробити

Раніше повідомлялося, зколько відклав - так і живеш: українцям в деталях розповіли про нову систему накопичувальної пенсії-старт вже в 2022

Також, мрії збуваються: керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський купив банк.