Політолог-міжнародник Максим Ялі розповів, як Китаю вдалося у складні часи пандемії та локдаунів покращити свої позиції на міжнародній арені та посилити економіку.

Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар з Максимом Ялі».

«Коронавірус виник саме в Китаї і за допомогою оперативного використання максимальних адміністративно-командних методів, обмежень цивільних прав через локдаун фактично за кілька місяців китайське керівництво впоралося з головним осередком його поширення. І це в самій густонаселеній країні світу, в якій коронавірус був локалізований лише в одній провінції, що не може викликати здивування та захоплення», - заявив Максим Ялі.

Політолог зазначив, що деяким правителям коронавірус та пандемія коштували владі, підозр та ненависті, як, наприклад, Дональду Трампу. Але, додав він, за останні півтора року в Китаї фіксувалися рідкісні новини про нові спалахи коронавірусу та нікчемні випадки зараження у кілька десятків людей вкрай рідкісні.

«Паралельно в Китаї в найкоротші терміни була імплементована система тотального цифрового контролю населення, ще під час першої і поки що останньої хвилі епідемії під приводом відстеження та локалізації ланцюжків зараження», - зазначив Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, цьому сприяли найвищий рівень довіри до керівництва країни, а також жорстка авторитарна модель управління протягом десятиліть з періодами відвертого тоталітаризму та терору. Тим більше, додав політолог, в умовах та на тлі тотального страху та невідомості в умовах візуального початку біологічної війни у першій половині 2020 року.

«В результаті вже у другій половині року економіка Китаю знову почала стрімко зростати і стала локомотивом світової економіки щодо виведення з рецесії. Однозначно, коронавірус допоміг Китаю ще більше скоротити відставання від США та збільшити його конкурентні переваги у всіх сферах, включаючи так звану «м'яку силу» за допомогою проведення «вакцинальної дипломатії», - розповів Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Маньковський заявив, що ми взяли все найгірше, що було в СРСР.

Також Знай.ua писав про те, що Некрасов розповів, у яких країнах зараз відбувається дефляція.