Політолог-міжнародник Максим Ялі прокоментував діяльність Ангели Меркель на посаді федерального канцлера Німеччини та її наслідки, зокрема для України.

Свою думку експерт висловив у програмі «Акценти».

«Ангелу Меркель можна назвати останнім чоловіком європейської політики. Вона вміла дуже жорстко обстоювати свої позиції. «Північний потік-2» – це, з погляду німецьких виборців, одне з її головних досягнень. Меркель зробила Німеччину без двох хвилин головним газовим хабом Європи. У такий спосіб Кремль підкупив Німеччину, щоб вона визнавала Росію не учасником війни з Україною, а гарантом виконання Мінських угод. Зрозуміло, німці чудово розуміють, що на Донбасі відбувається зовсім не громадянська війна, там скрізь стирчать вуха Росії, це вже рублева зона, там діють окупаційні адміністрації», - зазначає Максим Ялі.

Але, за його словами, на практиці це розуміння не виявляється.

«Німеччина вдає, що все, що відбувається на Донбасі – це внутрішньоукраїнський конфлікт. І з погляду німецьких виборців Меркель виконала свою функцію дуже добре – тому вона так довго й утримувалась при владі. На жаль, при цьому було принесено в жертву інтереси України», - каже Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він порівняв пандемію коронавірусу за впливом на світову економіку із середньовічною чумою.

Також Знай.ua повідомляв, що Ялі назвав причину, яка стримує Путіна від повномасштабної війни з Україною.