Щороку 2 лютого на біостанції в Гайдарах Харківської області біологи не дають спокійно поспати Бабаку Тимку III. Тварину дістають із затишної норки і просять підказати, коли чекати настання весни.

Цього року Бабак повідомив, що весна в Україну прийде за розкладом, але погода буде нестабільна, повідомляє "Суспільне".

Бабак Тимко III - вже третій пухнастий синоптик України, звідси і порядковий номер в його імені. У минулому, 2021 році, Тимко передбачав затяжну і холодну весну. Тоді його прогноз підтвердився, а весна-2021 побила історичні рекорди за ступенем холодності.

Скрін, відео YouTube День бабака
Скрін, відео YouTube День бабака

Скрін, відео YouTube День бабака
Скрін, відео YouTube День бабака

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Цього разу Бабак радить українцям особливо не розслаблятися.

"Незважаючи на те, що Тимко не побачив свою тінь, весна буде досить нестабільною. Каже, що нас очікують температурні коливання«, - переводить з» суркового " науковий співробітник кафедри біології Харківського національного університету ім. Каразіна Надія Токарська.

Вона зазначила, що весна повинна початися за розкладом, але буде досить прохолодною.

Додамо, що День бабака з'явився спочатку в США, проте з часом став популярним у багатьох країнах світу.

Скрін, відео YouTube День бабака
Скрін, відео YouTube День бабака

Нагадаємо, раніше прикмети лютого: коли дивитися в небо і слухати бджіл, народні повір'я

Як повідомляє портал «Знай.иа", якщо бабак не побачить свою тінь, а таке відбувається в похмурий день, то весна буде рання. А ось коли в сонячний день гризун бачить свою тінь, що прогнозує ще шість тижнів зими.

Також «Знай.иа " писав, що День бабака і Юхима-хуртовина 2 лютого: як уникнути бідності і сварок в сім'ї.