Відомий український кулінар і переможець "МастерШеф" Євген Клопотенко часто ділиться з українцями майстерністю і показує як готувати ті чи інші страви. Цього разу він показав в instagram, як готувати азіатський суп фо бо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄвген Клопотенко зазвичай показує як готувати національні страви, але цього разу він вирішив поділитися рецептом супу фо бо, який він порівняв з борщем.
"У нас є борщ, а у В'єтнамі – фо бо. Принцип: бульйон, спеції, локшина, м'ясо. Як бачите, нічого складного. Я адаптував рецепт так, щоб ви не витрачали на нього багато ресурсів. По-перше, бульйон будемо варити 40 хвилин. По-друге, продукти, які я рекламую, досяжні", - написав кулінар.
Євген Клопотенко зазначив, що головними інгредієнтами страви є соєвий соус, рисова локшина і спеції, які досить доступні в Україні. Він додав, що страва готується досить просто, тому влаштувати Азію прямо вдома під силу кожному українцю.
"А спеції працюватимуть зі смаком бульйону. Для цього заливаєте 200г яловичих кісток 700мл води, додаєте 1 бодян, 1 паличку кориці, насіння фенхелю (приблизно 3 шт), варіть це 40 хвилин і проціджують. Рисову локшину (250г) замочуєте в холодній воді на 10 хвилин. Потім кидаєте локшину в киплячий проціджений бульйон, додаєте 2 ст.л. соєвого соусу і варіть 3 хвилини. Імбир( 1см), Чилі (краще регулюйте на свій смак), зелену цибулю і яловичину (200г) нарізаєте максимально тоненько. Викладаєте це все в тарілку (так, яловичина сира) і заливаєте це киплячим бульйоном з локшиною. Сенс полягає в тому, що яловичина приготується в тарілці під температурою дуже гарячого бульйону. Файнал тач-кінза", - розповів кулінар.
Раніше Знай писав, кулінар "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом молочного десерту: смак здивує кожного.
Також ми писали, Євген Клопотенко "пірнув" в кислу капусту і показав, як вона може поліпшити життя.
Нагадаємо, що шеф-кухар Євген Клопотенко доповнить меню в українських школах: запропонував ще 500 нових страв.