Ведучий каналу «Україна» Олексій Суханов закликав народи Росії та Білорусі вийти на площі своїх міст із протестами проти своєї влади.

«Зупиніть війну в Україні, яку розпочали ваші країни! Єдина можливість довести, що ви та ваші режими – не одне й теж – протестувати! Ви відстоюєте і майбутнє своїх дітей! Об'єднуйтесь! Життя сотень, тисяч людей - у тому числі і ваших співвітчизників - коштують значно дорожче 15 діб або будь-якого іншого покарання! Станьте людьми! Час довести, що ви - не залякане та кероване стадо, а люди зі своєю думкою та позицією! Адже кожен із вас маєте на це право! Росія, Білорусь, прокидайтесь! Досить бути жрачкою для ваших «Драконів» при владі! Вони – ніхто! Ви все! Важливо лише зрозуміти це!», - запевнив ведучий.

Олексій Суханов повідомив, що поки писав свій пост, путінські війська розбомбили дві школи у Чернігові, та замінувала будинки у Херсоні.

«Нам разом під силу припинити це пекло! Якщо ви не допоможете зупинити масові вбивства, завтра ви віддасте на плаху свою дитину, брата, батька, друга, бо путінсько-лукашенківській війні потрібні будуть нові солдати! Ви втратите близьких та сенс життя! Кіркоров, Соловйов, Канделакі та інші разом із режимом своїх дітей не відправлять! Годувати «війну» станете ви! Перестаньте бути дурнями! Увімкніть мозок! Щоб завтра побачити свою дитину, близького, родича живим! Шансів у вас майже не лишилося!», - написав ведучий каналу «Україна».