Відомий телеведучий і блогер Анатолій Анатоліч радить кожному перечитати книги про відомого хлопчика-мага, автором яких є видатна британська письменниця Джоан Роулінг. Телезірка на початку війни навіть щовечора виходив у прямий ефір, щоб почитати уривки улюблених книг всім українським діткам.

«Обирайте будь-яку з частин або читайте всі одразу. Ці книги актуальні і для дітей, і дорослих особливо зараз. Адже ця історія про любов, підтримку і самопожертву, які дають хай і невидимий, проте нездоланний захист. Про мужність і силу, які здатні подолати глобальне зло. Це зараз 100% історія про Україну», – коментує ведучий каналу «Україна» Анатолій Анатоліч.

Лілія Ребрик радить зупинитись на класиці та перечитати Ремарка. За словами акторки, вперше роман «Три товариші» вона прочитала ще в 19 років і вже тоді всією душею переживала написане:

«Дочитувала її, умиваючись слізьми. Останні сторінки зумисне розтягувала довго-довго, щоб повністю зануритися у свої відчуття. Пам'ятаю, як розривалося моє серце перед вибором, який постав перед головним героєм, – згадує наша акторка та ведуча Лілія Ребрик. – «Три товариші» розривають душу. Але водночас додадуть вам надії, віри і сил. І найбільше – фраза, що «все минає».

Коли тривожно на душі, новий ведучий «Ранку з Україною» Олександр Шадров радить перечитати Біблію. А особливу увагу радить звернути на Книгу Псалмів: «Там одразу видно, чим закінчиться війна для нас і для наших ворогів. Невеличкий спойлер – ми переможемо!» – каже Олександр Шадров.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ірина Хоменко зупинилась на книгах Януша Корчака. Акторка і ведуча запевняє – вони додадуть сил усім батькам.

«За життя цей автор написав безліч чудових книг. Одна з найпрекрасніших — «Як любити дітей». Саме зараз для мене вона як ніколи актуальна, – зізнається Ірина Хоменко. – Ми часто знервовані, буваємо навіть безпорадні. Наші діти це бачать і переживають ще сильніше. Книжка Корчака додає сил, нагадує, якими ми — дорослі — попри все маємо бути для наших діток».

А от Григорій Герман радить за можливості прочитати книгу Франка Герберта «Дюна». Проте, якщо ви, як і телеведучий читатимете її дітям віком від 4 до 7 років – то певні моменти краще пропускати. Та загалом, за словами телезірки, ця книга навчить і дітей, і вас самих чогось класного і важливого.

«Ця книжка насправді дуже нам усім підходить! Вона про те, що неможливо на 100% підготуватися до складних подій, які можуть трапитися в житті. Що завжди спочатку все йде не так, як нам би хотілося. Але й про те, що завжди – якщо правда на вашому боці, то й перемога – теж на вашому боці буде!» – коментує ведучий «Ранку з Україною» Григорій Герман.