З 24 лютого українці живуть лише однією датою. Хоч за вікном весна, але думками все в лютневому дні, який розділив життя кожного на "до" і "після".

Будні акторки серіалу "Молода" і "Леся+Рома" Ірми Вітовської теж змінилися. Три місяці тому вона пропадала на виставах і зйомках, а зараз весь час проводить серед волонтерів, активно допомагаючи українцям. Новий канал поспілкувався з актрисою про війну. Як виявилося, повномасштабне вторгнення для неї не стало великою несподіванкою.

Ірма Вітовська. Фото: скрін youtube
Ірма Вітовська. Фото: скрін youtube

"Війну я чекала з 2014 року, - зізналася Ірма. – Особливо гостро - з кінця 2021-го - початку 2022-го. Вона була в інформаційному "шумі". А ще знаю, що 30 грудня 1922 було створено Радянський Союз. Судячи з усієї пропаганди, яка була в російській федерації, розуміла, що там хочуть відновити його. Тому була до цього готова. Кінець 2021 року ми проскочили. Відчувала, що скоро все почнеться. Називали різні дати, але я думала, що все відбудеться 23 лютого, в день радянської армії. Тоді росіяни могли почати наступ, щоб 9 травня, як це вже підтверджують, святкувати певну перемогу. А до 30 грудня 2022 відновити свій так званий другий Радянський Союз. Я навіть пройшла одноденні курси в "Жіночій Варті" - "Військові дії в містах". Ми розуміли, що ось-ось може початися. Але до війни можна готуватися, але все одно ніколи не бути готовим.

Ірма Вітовська, фото: Instagram
Ірма Вітовська, фото: Instagram

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Напередодні вторгнення у актриси були нехороші відчуття.

"Увечері 23 лютого в кінотеатрі "Оскар" проходила прем'єра фільму, на якій було багато кінематографістів і людей кіноіндустрії. Ми всі говорили на тему війни, що насувається і навіть якось жартували про це, - згадує Ірма. – Цілий день у мене був досить пригнічений стан, не змінився він і ввечері. Я вибачилася, що не залишилася на фільм, і поїхала додому з нехорошими відчуттями. Можливо, це була акторська інтуїція, щось муляло всередині. Коли о 5 ранку 24 числа подзвонили знайомі і сказали, що чують вибухи, зрозуміла, що абсолютно розгублена. Начебто і готувалася до війни, але не була готова"

Однак росіяни почали повномасштабний наступ на багато областей одразу.

"Ми живемо на 18 поверсі на досить відкритому просторі - небезпечно, - розповіла вона Новому каналу. – Важко було спускатися в підвал без ліфта при кожній повітряній тривозі. Прийняли рішення їхати, коли Житомирська траса вже була закрита. На свій страх і ризик ми вирушили півднем Київської області, якось проскочили через села, так і поїхали. Хотіли залишити дитину у батьків, а самі повернутися потягом до Києва. Чоловік повернувся, а я залишилася, долучившись до допомоги тут."

Ірма Вітовська, фото: Instagram vitovskavantsa
Ірма Вітовська, фото: Instagram vitovskavantsa

Нагадаємо, що Ірма Вітовська показала оригінальний путівник для росіян: напрямок відомий всім.

Раніше ми повідомляли, що Ірма Вітовська зізналася, як війна перевернула її життя і свідомість.