В Україні єдиний соціальний внесок буде нараховуватись за патронатних вихователів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків, які отримують грошове забезпечення.

Про це розповіли упресслужбі Мінсоцполітики.

Так, стало відомо, що грошове забезпечення працюючих патронатних вихователів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків враховуватиметься при призначенні їм пенсії.

Всиновлення дітей
Всиновлення дітей

Нещодавно Уряд ухвалив рішення, яке розробило Міністерство соціальної політики, відповідно до нього єдиний соціальний внесок буде нараховуватись та сплачуватись за патронатних вихователів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних батьків, які отримують грошове забезпечення, незалежно від того, працюють вони чи ні. Зазначимо, що раніше його сплачували лише за непрацюючих вихователів та прийомних батьків.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"При призначенні пенсії будуть враховуватись отримані ними суми грошового забезпечення. Таке зміцнення соціального захисту вихователів та прийомних батьків особливо актуальне зараз, адже потреба у їхніх послугах у воєнний та післявоєнний період може збільшитися", - зазначили у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соцпослуги під час війни

Раніше портал Знай писав, непрофесійним доглядальникам в Україні платитимуть допомогу: які нововведення впроваджує уряд

Також портал Знай повідомляв, в уряді визначилися щодо електронних листків непрацездатності: що зміниться