Гігантська статуя, що увічнює сумнозвісний удар головою Зінедіна Зідана у фіналі Чемпіонату cвіту, буде перевстановлена в Катарі, незважаючи на попередню негативну реакцію через домашнє насильство.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Катар планує перевстановити спірну статую, яка увічнює сумнозвісний удар головою Зінедіна Зідана у фіналі чемпіонату світу після того, як її прибрали після негативної реакції в 2013 році.

Зідан перервав свою ігрову кар'єру після поразки Франції по пенальті від Італії в показовому матчі 2006 року, коли він був звільнений за жорстоку атаку на італійського захисника Марко Матерацці.

Статуя Зідана: скрін з DailyStar
Статуя Зідана: скрін з DailyStar

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Скульптура, що увічнює цей удар головою, була видалена через кілька днів в 2013 році через негативну реакцію всередині країни, але глава музеїв Катару пообіцяв розвернутися перед фіналом 2022 року, який почнеться в листопаді.

Голова музеїв Катару шейха аль-Майяса аль-Тані, сестра правлячого Еміра Катару Таміма бін Хамада аль-Тані, сказала через Reuters: "Еволюція відбувається в суспільствах. Це вимагає часу, і люди можуть спочатку щось критикувати, але потім зрозуміти це і звикнути до цього».

Заданий і Матерацці: скрін з DailyStar
Заданий і Матерацці: скрін з DailyStar

Вона додала, що початкове місце, яке знаходилося на набережній столиці, було невідповідним місцем, і що воно буде перевстановлено в новому спортивному музеї в Досі.

Кажуть, що люди в консервативній мусульманській країні критикували цю модель за "пропаганду ідолопоклонства", а інші говорили, що вона насправді заохочувала насильство.

Статуя Зідана: скрін з DailyStar
Статуя Зідана: скрін з DailyStar

П'ятиметрова бронзова робота, названа "Coup de tete", височіла над береговою лінією Катару, перш ніж її звалили і відвезли в кузові вантажівки.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що в Катарі можуть застосовувати смертну кару для неслухняних уболівальників.