Незабаром має відбутися Чемпіонат світу з футболу 2022 року, але ФІФА вирішила передати турнір Катару, де погода не дозволяє нормаль грати.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Керівний орган футболу дедалі більше стурбований тим, що нинішня система, яка передбачає 16 груп із трьома командами в них, буде зруйнована на момент початку фінального матчу. Є побоювання, що це може призвести до того, що дві країни навряд чи спітніють навіть уклавши угоди, якщо це означає, що вони обидві відповідають вимогам, залишивши третє місце без шансів.

Було обговорено різні зміни правил, щоб запобігти такій ситуації, у тому числі пропозицію переможцям груп «домашньої переваги» в наступному раунді, дозволяючи їм залишатися в тому ж місці. Інша ідея полягає в тому, щоб включати серію пенальті після нічиєї, що дає переможцю додаткове очко.

ФІФА - 2018
ФІФА - 2018

Популярні новини зараз
Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками
Показати ще

Тим не менш, одна змова, яка набирає обертів, полягає в тому, щоб повалити поточний формат і ввести систему, яка б означала значне збільшення кількості ігор. Як повідомляє The Sun, високопосадовці обговорюють, чи слід розділити кваліфікацію на 12 груп по чотири команди.

Це означатиме, що дві найкращі команди виходять у плей-офф, а вісім найкращих команд, що посіли треті місця, також просуватимуться вперед. Однак це означатиме, що загалом буде 104 гри — майже вдвічі більше, ніж 64 матчі, які відбудуться у Катарі 2022 року.

Той, хто вийде у фінал, також має зіграти додаткову гру, довівши їх до восьми повних матчів. Можливо, ще важливіше, це також додасть тиждень до спільного змагання з 28 до 35 днів.

Штаб-квартира ФІФА в Цюріху, фото: SCANPIX
Штаб-квартира ФІФА в Цюріху, фото: SCANPIX

Хоча ФІФА наполягає на тому, що поки що нічого не розробляється, далі заявляється, що цей план набирає обертів і може бути реалізований до того, як відбудеться Чемпіонат світу з футболу 2026 року. Але це ставить спортивну організацію на шлях зіткнення з клубами та гравцями, які вже скаржилися на напругу, яку можуть викликати більш тривалі турніри.

Нагадаємо, що зірку збірної Англії з футболу заарештували за серйозними звинуваченнями.