47 року несподівано залишив нас видатний український гросмейстер та міжнародний майстер спорту Вадим Малахатько. Цю сумну новину повідомила Федерація шахів України.

Вадим Малахатько визнавався одним із найталановитіших шахістів своєї епохи. У 2001 році він разом із національною збірною став чемпіоном світу з шахів, продемонструвавши свою виняткову майстерність та стратегічне мислення.

Шахи, скріншот: YouTUbe
Шахи, скріншот: YouTUbe

Рік перед цим, у складі збірної України, Малахатько завоював бронзові медалі на шаховій Олімпіаді, підтвердивши свою потужну гру та внесок у розвиток шахового спорту в Україні.

Вадим Малахатько також відомий своїми успіхами на міжнародних та національних турнірах. Він здобув перемоги і ставав призером у багатьох поєдинках, завоювавши повагу та повагу у шаховому співтоваристві.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Висока інтелектуальна складова гри Малахатька завжди зачаровувала шахових поціновувачів та вразливою точністю виконання ходів демонструвала його геніальність.

Починаючи з 2007 року, Вадим Малахатько представляв Бельгію на міжнародних змаганнях.

Вадим Малахатько, скріншот: Youtube
Вадим Малахатько, скріншот: Youtube

Смерть Вадима Малахатька стала великою втратою для всього шахового світу. Він був не лише видатним гравцем, а й визнаним тренером та наставником для багатьох молодих шахістів.

Нагадаємо, у боях під Бахмутом загинув відомий український боксер: "Вічна пам'ять..."

Як повідомляв "Знай.uа", пішов із життя відомий композитор, який працював із Софією Ротару та Іво Бобулом

Знай.ua писав, на фронті загинув екснардеп Барна, який виніс Яценюка з трибуни Верховної Ради