У США, в Україні та в усьому світі природа вирішила нас здивувати. Зима виявилася такою теплою, що навіть історичні рекорди побила. Під Великими озерами США лід зник у такому обсязі, що екологи шоковані. Однак, на думку вчених, цей сигнал тривожний.

Відсутність льоду – це не лише проблеми для рибалок та любителів спорту на свіжому повітрі, а й загроза прибережній інфраструктурі через ерозію. Про це повідомляє Sciencealert.

Потепління, фото: скріншот з відео
Потепління, фото: скріншот з відео

Лютий 2024 відзначився тим, що став третім за посушливістю у всій історії. Але, незважаючи на посуху в деяких місцях, в інших регіонах пройшли зливи, снігопади, вітри та навіть повені.

Такі "приколи" з погодою викликають не лише неприємності, а й змушують задуматися про кліматичні змінні.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Президент Джо Байден серйозно стурбований глобальним потеплінням та навіть назвав його "кліматичною кризою". Нещодавно він підписав закон про кліматичну інфраструктуру, вважаючи це важливим кроком у вирішенні проблеми.

Глобальне потепління, фото: Getty Images
Глобальне потепління, фото: Getty Images

Але не все так просто. З кожним місяцем температури на планеті зростають. Щоб тримати все під контролем, потрібні серйозніші заходи щодо скорочення викидів газів, що викликають парниковий ефект.

Це не просто привід для розмов про погоду. Це сигнал того, що клімат змінюється, і нам варто подумати про те, які наслідки це може нести. Проблеми з прибережною інфраструктурою, бурями та екстремальними погодними умовами – це лише мала частина можливих неприємностей.

Час піднімати голову з піску та серйозно думати про майбутнє нашої планети. Адже вона завжди була домом для нас, і настав час їй повертати любов і турботу.

Раніше ми писали про те, що " Пацюків більше, ніж людей": колись популярне місто "зникає" на очах

Крім того, Знай.ua повідомляв, що не бачили і ніколи не зможете: найбільші тварини на Землі перестали розмножуватися