В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Деякі чоловіки військовозобов'язаного віку, які працюють на державних підприємствах, мають змогу отримати "броню" від мобілізації.

У зв'язку з цим у багатьох українців, яким необхідно наново подавати документи для ВЛК, є питання щодо того, чи можуть їх у цей період мобілізувати.

Про це стало відомо завдяки відповідям адвокатів на запитання одного з українців на порталі uristy.ua.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Один із українців поцікавився: "Здрастуйте. На даний момент маю бронювання від підприємства і проходжу ВЛК для оновлення даних. Швидше за все візити з рішенням ВЛК мені призначать на дату за тиждень до кінця мого бронювання. Мій роботодавець повторно подаватиме мене на бронювання, але потрібні оновлені дані.Чи може ТЦК затягнути з видачею мені оновленого документа (він потрібен для передачі роботодавцем з бронювання (потрібний новий номер)).Чи можуть мені виписати повістку на мобілізацію на дату відразу після закінчення мого бронювання?".

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Адвокат Євген Корнійчук заявив, що у сучасних реаліях це цілком можливо.

"У такому випадку Варіанти вирішення вашого питання, це в разі чого вийти на лікарняний і не з'являтися поки не отримаєте бронь. у вашому випадку це робота на підприємстві критичної інфраструктури. У принципі, вам нічого не загрожує, жодна кримінальна відповідальність за відмову, якщо вам відновлять броню. Тому не піддавайтесь психологічному тиску", - розповів юрист.

Також не запитання відповів адвокат В'ячеслав Кірда. За його словами, на жаль, але справді можуть.

"Звичайно, мобілізувати Вас під час дії бронювання ніхто не зможе, але є досить багато історій, коли ТЦК та СП видає повістку за схожих умов навіть у тому випадку, коли до закінчення "броні" більше 2-3 місяців, не кажучи вже про термін в один тиждень Не зовсім зрозуміло, яким чином Ви були заброньовані, якщо Ви не мали належного військово-облікового документа, ВОС, тому Ваша ситуація досить складна, адже дії працівників ТЦК та СП просто непередбачувані. бронювання і до позитивного рішення Мінекономіки може пройти 1-2 місяці. Тому, як на мою думку, важлива позиція Вашого роботодавця, який повинен допомогти Вам безболісно отримати належний військово-обліковий документ і при цьому не потрапити під мобілізацію", - розповів юрист.

Нагадаємо, з 1 квітня піднімуть зарплату: хто отримуватиме більше.

Раніше повідомлялося, Стефанчук жорстко принизив бронювання за гроші: "Податок на боягузтво".

Також, політична ліберальна революція в Росії неможлива лише військовим шляхом: думка експерта.