Фахівці з Університету Вуллонгонга розповіли, що відбувається перед смертю. Вони повідомили, що дуже мало людей прощаються з життям у супроводі з болісними симптомами.

Багато хто боїться смерті як процесу, пов'язаного з болем та різними стражданнями. Але австралійським ученим удалося з'ясувати, що більшість людей помирають без болю. Вони розповіли про своє дослідження.

"Більше 85 відсотків пацієнтів, які отримують паліативну допомогу, не мають важких симптомів наступу смерті. Всупереч безлічі стереотипів і подання в останні дні або години свого життя люди досить рідко страждають від болю. Вони також відчувають менше неприємних симптомів. , ніж у розвитку своєї хвороби" .

Згідно з отриманими даними, поширеними симптомами перед смертю є втрата апетиту та втома.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"13.3 відсотків пацієнтів перед смертю розповідали про сильний стрес через втому, 7.4 відсотки – про неприємні больові симптоми, 7.1 відсотки – про втрату апетиту" , - повідомили австралійські вчені.

До супроводжуючих симптомів належать також безсоння, складність з диханням, проблеми з кишечником та нудота.

Вчені зіставили біологічний та хронологічний вік людини, що дозволило знайти тривожні ознаки. В американському Інституті Солка вчені розробили новий спосіб передбачення смерті. Для цього необхідно визначити різницю між біологічним та фактичним віком клітин людини.

Якщо різниця виявлялася значною, це сигналізувало про проблеми зі здоров'ям та пасивність деяких генів. Дослідження показало, що, якщо біологічний вік людини приблизно на 10 років більший за фактичний вік, існують серйозні відхилення, що небезпечно для організму.

Нагадаємо, що почують пасажири літака у разі авіакатастрофи: пілот розкрила таємницю.

Раніше ми повідомляли, що пасажир літака хотів сходити до туалету, а опинився у пастці: урятувати ніхто не міг.