Про це він розповів в авторській програмі Геннадія Кірія «Увага Кірія».

“Я б дуже хотів відвертої і чесної комунікації з боку Кабінету Міністрів з українським суспільством. Бо з одного боку ми чуємо заяви, в тому числі і міністра енергетики про те, що в Україні не буде жодних підвищень тарифів. А з іншого боку, є певні передумови, які говорять про зворотне”, - повідомив Василь Мокан.

За словами нардепа, дійсно є рішення до кінця травня зберегти чинні тарифи. Але є дуже висока ймовірність того, що протягом літа тарифи на електроенергію будуть підвищені. Як зазначив Василь Мокан, перша і головна причина - це те, що були і відбуваються ракетно-дронові атаки з боку Росії, в тому числі по об’єктах енергетичної інфраструктури.

“Досить сильно постраждала наша генерація і це може створити серйозні проблеми вже починаючи з липня-серпня. Друга причина - те, що закладені у бюджеті на 2024 рік ресурси 50 мільярдів на субсидії та великі кошти на те, щоб компенсувати тарифи, які зараз не є на рівні економічно обґрунтованих, цих ресурсів у нинішніх умовах буде недостатньо, щоб пройти опалювальний сезон”, - заявив Василь Мокан.

Нардеп додав, що третя важлива причина - у комунікації з нашими західними партнерами, зокрема з США є певні напрацювання по реформах, які має здійснити Україна, у тому числі там йдеться про лібералізацію цін на енергоносії. Під словом лібералізація можна розуміти певне підвищення тарифу. Рішення ще щодо цього немає, але це передбачено зробити до кінця літа, до 1 вересня.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру.

Також Знай.ua повідомляв, що додадуть від 23 до 47 гривень: кому запланована жалюгідна надбавка до пенсії