У серпні ціна на газ в Україні становила 12 995 грн за 1 000 кубометрів без ПДВ, що на 2,3% більше, ніж 12 500 грн минулого року.

Це був четвертий місяць зростання цін після шести місяців їх зниження поспіль. Ціна європейського газу становила 415 доларів США за 1 000 кубометрів, що еквівалентно 17 048 грн за поточним обмінним курсом. За останній рік ціни на український газ зросли приблизно на 500 грн. до майже 13 000 грн. за 1 000 кубометрів.

Газова плита. Кадр з ютуба
Газова плита. Кадр з ютуба

Яка поточна ціна на газ в Україні? За даними Міністерства економіки, станом на серпень реальна ціна на газ в Україні зросла до 12 995 гривень за 1000 кубометрів без ПДВ. До речі, рік тому в цей час ціна становила 12 500 гривень. Це вже четвертий місяць поспіль зростання ціни після шести місяців зниження.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Яка ціна на газ в Європі? Ціна на європейському газовому ринку становить 415 грн за 1000 кубометрів, що відповідає 17 048 грн за офіційним курсом. Останніми днями європейські ціни на газ поступово знижуються завдяки збільшенню імпорту скрапленого газу та рекордним запасам палива. Це зменшило ризик виникнення проблем з газопостачанням: У серпні ціни зросли до найвищого рівня з грудня після того, як Україна взяла під контроль газовий пункт Суджа в Курській області. Газові сховища в Європі наразі заповнені на 91,6%, що запобігло зростанню цін.

Нагадуємо, українці отримуюють завищення рахунки за газ, у яких випадках приписують зайві куби.

Як забезпечити безперебійну роботу котла під час зимових відключень- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, "Газмережі" направляють контролера у кожний будинок, хто отримуватиме штрафи?