На сплату штрафу від ТЦК дається 15 днів, якщо людина не встигає, то сума подвоюється. Однак у деяких випадках штраф можна оскаржити, розповів адвокат Роман Кичко в ефірі "Українського радіо".

Військовозобов'язаний може оскаржити штраф від ТЦК, якщо не був належним чином проінформований про санкцію. Мова про ті випадки, коли людина не знала про штраф і не заплатила протягом 15 днів, через що сума штрафу збільшилася до 34 000 гривень.

Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube
Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube

У судовому порядку можна анулювати частину штрафу, якщо людина доведе, що не знала про наявність штрафу. Крім того, якщо громадянин буде для цього користуватися послугами адвоката, він має право вимагати компенсувати витрати.

"Якщо людина не знала з поважних причин ― її не повідомили про дату розгляду справи, не надіслали копію постанови і людина дізналася вже тільки з реєстру виконавчих проваджень ― то можна звертатися з позовною заявою про оскарження штрафу і паралельно просити поновити строк", - пояснив адвокат. .

Популярні новини зараз
Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Нові правила роздягнуть водіїв до нитки ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Крім того, Роман Кичко заявляє, що люди активно звертаються до суду, щоби оскаржити штрафи за "незначні" порушення правил військового обліку. Наприклад, коли громадянин не повідомив чи не уточнив якісь дані, чи ТЦК не взяли дані з реєстру та наклали штраф.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, мобілізація транспорту: у кого ТЦК не зможе відібрати автомобіль примусово.

Також наш портал інформував, оштрафують навіть з інвалідністю: як уникнути звірячих штрафів за неявку до ТЦК.

Крім того, ми писали, можна в'їжджати і виїжджати, коли заманеться: кого з військовозобов'язаних не чіпатимуть на кордоні.