У вересні в Україні можуть піднятися ціни на хліб. Це необхідний крок, аби пекарні могли продовжити стабільну роботу і безперебійно забезпечувати населення продукцією. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

В одній із запорізьких пекарень вартість хліба зросла на 10% наприкінці липня. Директор підприємства Олексій Пучков пояснює, що рішення було непростим, але його довелося ухвалити через стрімке зростання цін на борошно, яке є основною складовою хліба. Крім того, зросли витрати на електроенергію, пакувальні матеріали та логістику.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube
Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Якби ціни не підвищили, то пекарні просто не змогли б продовжувати роботу, що призвело б до перебоїв із постачанням хліба.

Також у липні підвищили ціни на хліб в одному із великих запорізьких заводів, які постачає продукцію та в інші регіони – забезпечує хлібом мешканців Харківської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману
Показати ще

Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube
Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube

Олексій Пучков упевнений, що подорожчання не останнє, і наступний етап відбудеться до кінця вересня. Це зумовлено тим, що підвищення цін лише частково перекрило збільшення витрат на електричну енергію та борошно, яке дорожчає кілька місяців поспіль.

"Мій прогноз, що ми вимушені будемо зростати ще. У вересні буде ще десь на 5%", - прогнозує директор пекарні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували цінами на три ключові продукти для борщу: що можна взяти дешевше.

Також наш портал інформував, картопля за ціною делікатесу: стратегічний овоч подорожчав удвічі й далі битиме рекорди.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українські магазини масово завищують ціни: за які продукти змушують переплачувати.